lauantai 10. joulukuuta 2022

Lujana Kristuksessa-Zhang Rongliang ja Eugene Bach

Perustietoa

-221 sivua

-Kirjoittajat Eugene Bach ja Zhang Rongliang

-Kustantaja Avainmedia, 2016

Kirjoittajista

Zhang Rongliang on kirjan päähenkilö. Tässä hänen haastattelu https://www.tv7.fi/arkki/avainmedian-haastattelussa/zhang-rongliang-lujana-kristuksessa_p57758/.

Eugene Bach on kirjailija. Hän on tämän kirjan lisäksi ollut mukana kirjoittamassa mm. takaisin idän Jerusalemiin. Hän on itse kirjoittanut kirjoja mm. Jesus in Iran, Chasing Revival.

Henkilöt

Päähenkilö: Zhang Rongliang

Sivuhenkilöitä: Hänen vaimo, lapset, veli Yun, muut kristityt, vankilan vartijat yms. 

Tapahtumapaikka

Kiina

Aihe

Kertomus yhdestä Kiinan maanalaisen seurakunnan merkittävimmistä johtajista. Zhang Rongliang oli Kiinan kommunistipuolueen jäsen, joka asettui kuitenkin Kristuksen puolelle ja joutui sen vuoksi vankilaan, työleireille ja kidutettavaksi.Samalla hän rakensi miljoonista uskovista koostuvaa maanalaista seurakuntaa.

https://marttyyrienaani.fi/tuote/lujana-kristuksessa-postikuluitta/ 

Minun ajatukset

Tulee vaan mieleen, että kun ihmiset boikotoivat Israelia, joka puolustaa maatansa. Kiinasta taas tulee vaikka, mitä tuotteita ja Kiina tekee valtavia ihmisoikeusrikkomuksia. Yksittäisen ihmisen on aika vaikea boikotoida Kiinaa, mutta ehkä yhteiskunnalla olisi paremmat mahdollisuudet? Esimerkiksi kunnon tullit kiinalaisille tuotteille?

Tärkeintä kirjan sanomassa on kuitenkin se, että Jumala vahvistaa ja auttaa hänen omiaan. Zhang Rongliangia kidutettiin mitä hirveimmillä tavoilla, mutta hän kesti eikä kieltänyt Herraansa. Se on mahdollista vain Jumalan voimassa. Muitakin ihmeitä kirjassa oli: Zhang vietti ihan hirveän pitkän paaston, josta hän ei olisi selviytynyt, jos Jumala ei olisi tehnyt ihmettä. Paasto on Jumalan mielenmukainen asia, joten Jumala teki todella suuren ihmeen. Koko kirja on valtava todistus Jeesuksen nimen voimasta💖😍 Jumalan voimalla voi selvitä mistä vaan, kunhan pitää Jumalan kädestä kiinni, eikä käännä selkäänsä Jumalalle. Jumala ei kuitenkaan pakota ketään seuraamaan itseään. Jeesuksen seuraaminen on kuitenkin parasta, mitä voi elämässä olla💝😍😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ex-muslimi-Naeem Fazal

Löysin tämän kirjan www.reijotelaranta.fi blogista Perustietoa -237 sivua -Kirjailijat Naeem Fazal ja Kitti Murray suom. Johanna Ha...