keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Hiljaisia hetkiä- H.E.Wislöff

Löysin tällaisen aarteen kaappien kätköistä, joka kuului isopapalleni😊

Perustietoa 

-356 sivua

-Kirjoittaja: H.E. Wislöff

-Kustantaja: Kirjapaja 1969, suomentaja Sointu Rø

Kirjoittajasta

H.E.Wislöff  (1902-1969) oli norjalainen teologi, piispa ja kirjailija. Hänen teoksiaan on mm. Kirkkautta elämän arjessa 1965, Turvassa kaikesta huolimatta 1966, Jumalan hoivassa 1967. 

Täältä löytyy lisätietoa:

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hans_Edvard_Wisl%C3%B8ff 

Aihe

Esipuheesta: "15 vuotta sitten aloitin tämän pienen hartauskirjan se on näin seurannut minua kaikki ne näinä vuosina ja heijastaa sen tähden myös omia kokemuksiani tältä ajalta. Hartauskirjoja on ehkä jo kylliksi eikä niitä kaivata useampia monien kehoituksesta uskallan kuitenkin julkaista tämän ehkä sillä on sanoma erityisesti niille jotka taistelevat ja ovat yksin. Toivon että kirjani olisi jollakin siunaukseksi".

Ajatuksia

Tämä kirjan kanssa on ihanaa aloittaa aamu. Se vie lähemmäs Jeesusta ja Raamattua. Kirja on myös hyvä, jos ei esimerkiksi tiedä mistä kohtaa Raamattua lukisi🥰

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa lupaavalta. Ihanaa kun löysit isopappasi omistaman kirjan ❤️ Minulla menee nämä Wislöffit sekaisin. Fredrik Wislöffiä olen ainakin varmuudella lukenut, mutta en muista olenko lukenut tätä H. E:tä. Minulla on jossain ihana kirja Lupausten tähtitaivas, siitä en muista kenen Wislöffin se on. Pitäisikin kaivaa se esiin ja lukea pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun katsoin netistä, niin näköjään se Lupausten tähtitaivas on juuri tämän H. E. Wislöffin kirja. Pitääpä lukea se ja katsoa, löytyisikö jostain noita muitakin hänen kirjojaan.

      Poista
    2. Mielenkiintoista! En ollut kuullut tuosta Fredrik Wislöffistä:) Siunausta sinulle!

      Poista
  2. Muistelisin joskus lukeneeni jostakin, että nuo kaksi olisivat sukulaisia. Olisiko F ollut H.E:n setä tai jotain? En tosiaan niin tarkkaan muista. Mullakin tuo Hiljaisia hetkiä myös:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin tuollaisen tekstin, jossa oli näistä Wislöffeistä. Eli olivatkin kai veljeksiä. Ja siinä oli muitakin samaa sukunimeä ja sukua:

      https://viides.net/wp-content/uploads/2015/09/130402-raimo-macc88kelacc88-carl-fr-wislocc88ff.pdf

      Poista
    2. Kiitos tästä linkistä! Voi tutustua toiseenkin Wisslöfiin tarkemmin:) Oletko lukenut muita H.E. Wislöffin kirjoja, joita voisit suositella? Tämä oli todellinen löytö kyllä!

      Poista
    3. No näin äkkiseltään mieleen tulee se Fredrik Wislöffin kirja nimeltä: Rukouskirjani. Se on meillä ollut oikein vuosien kestosuosikki! Siinä on kolmen kuukauden ajalle, aamulle ja illalle jae sekä teksti. Wislöff on ne aikoinaan itseään varten kirjoittanut. Ja onneksi sitten me muutkin olemme saaneet niistä nauttia. Se on Suomen Lähetysseuran julkaisuja, Kirjaneliön kustantama. Siitä on ueampia painoksia olemassa. Meillä ainakin on v. 1981. Niitä saattaa silloin tällöin löytää kirppareilta. Mutta tuli nyt tässä mieleen, että jos haluat kirjan, niin multakin voit saada, koska meillä on enempi kuin yksi niitä.

      Poista
    4. Ai niin, sinähän kysyitkin H.E: n kirjaa. En saa nyt tässä mieleeni, kun menee vielä sekaisin nämä kaksi, että mikä Wislöff kulloinkin on kyseessä:)

      Poista
    5. Löysin hyllystäni H.E :n kirjan: Avoimen taivaan alla. Samankokoinen kirja kuin Lupausten tähtitaivas. Kansikin samaa tyyliä. Hän itse kirjoittaa kirjan alussa, että kirjassa on 10 mietelmää, jotka on julkaistu aiemmin pieninä erillisinä kirjoina.

      Poista
    6. Kiitos tosi paljon vinkeistä:) Löysin Fredrik Wisslöffin kirjan kirjastosta, niin täytyy tutustua siihen!

      Poista

Hiljaisia hetkiä- H.E.Wislöff

Löysin tällaisen aarteen kaappien kätköistä, joka kuului isopapalleni😊 Perustietoa   -356 sivua -Kirjoittaja: H.E. Wislöff -Kustantaja: Kir...