lauantai 5. elokuuta 2023

Elossa kertoakseen-Immaculée Illibagiza

 Perustietoa

-220 sivua

-Kirjoittajat Immaculée Illibagiza ja Stewe Erwin (suom. Sini A.Virtanen)

-Kustantaja Kuva ja Sana

Kirjailijoista

Immaculée Illibagiza on kirjan päähenkilö. Hän on syntynyt Ruandassa ja eli siellä kansanmurhan aikana. Nykyään hän asuu Yhdysvalloissa ja työskentelee YK:ssa. Hän on perustanut Illibagiza säätiön, joka auttaa muita parantumaan kansanmurhan ja sodan vaikutuksista. 

Stewe Erwin on kirjailija ja toimittaja. Hän on ollut ulkomaan kirjeenvaihtajana Canadian Broadcasting Corporationissa.  Hän asuu Manhattanilla.

Tapahtumapaikka

Ruanda 

Henkilöt

Immaculée, hänen perheensä (veljet ja vanhemmat), kyläläisiä, sotilaita yms. 

Aihe

Kertoo Ruandan kansanmurhasta. Se oli 2.4.1994. Kansanmurhassa murhattiin alle sadassa päivässä miljoona ihmistä. Kahdeksan naista eli 91 päivää kätkettyinä erään pastorin kylpyhuoneeseen. Kirjan päähenkilö (Immaculée) on yksi näistä kahdeksasta naisesta. 

Ajatuksia

Kirja oli todella mukaansatempaava ja toivoa luova. Siinä korostui Jumalan lohdutus, eheytys ja se, että Jumala on tulevaisuuden ja toivon antaja (Jer 29:11) kauheidenkin tapahtumien jälkeen. Lisäksi oli ihmeellistä, miten Immaculée pääsi Jumalan avulla voiton vihasta ja katkeruudesta. Hänen koko perheensä kuoli, mutta silti hän pystyi antamaan anteeksi! Se on mahdollista vain Jumalan avulla. Lisäksi kirjassa oli Jumalan ihmeitä pimeyden keskellä.

Voin suositella kirjaa koko sydämestäni. Mielestäni se sopii melkein kaikille, se oli niin hyvä ja koukuttava kirja! Toki ei ehkä ihan lapsille sopiva. Itse en pysty lukemaan raakoja kirjoja, mutta koska tässä kirjassa se painottui toivon näköalaan, niin tämä kirja sopii ehkä herkemmillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesälukemista!

Tein vähän erilaisen postauksen. Ajattelin, kun kesä tulee ja monilla on aikaa lukea, niin tässä 9 kirjasuositusta😊: 1. Tehtävä Somaliassa-...