tiistai 20. helmikuuta 2024

Kwai-joen ihme-Ernest Gordon

Perustietoa

-239 sivua

-Kirjoittaja Ernest Gordon suom. Oili Aho

-Kustantaja Päivä Oy

 Kirjoittaja

Kirjoittaja Ernest Gordon (1916-2002)on kirjan päähenkilö. Hän oli Princetonin yliopiston kappelin entinen presbyteeridekaani. Hän oli naimisissa ja hänellä on poika ja tytär. Hän on kotoisin Skonlannista ja vietti kolme vuotta japanilaisessa sotavankileirissä (josta kirja kertoo) Kirjan pohjalta on tehty elokuva nimeltä To End All Wars (https://en.wikipedia.org/wiki/To_End_All_Wars).

Täällä lisätietoa Ernest Gordonista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ernest_Gordon

Päätapahtumapaikka

Japani

 Tärkeimmät henkilöt

Ernest, Dusty Miller, Dinty Moore muut sotavangit, vartijat

Aihe

Kirja kertoo Ernest Gordonista, joka oli 24-vuotias, kun hän joutui japanilaisten vangiksi. Hän oli komppanian päällikkö ja hänestä tuli sotavanki ja Kwai-joen sillan rakentaja. Vankeja kohdeltiin epäinhimillisesti. Työ oli tosi kovaa, ruoka oli liian vähän ja sairauksia oli paljon. Kristuksen rakkaus kuitenkin alkoi vaikuttaa siellä leirillä. Se vaikutti siihen että siitä kuolemaleiristä tuli ihmeen tapahtumispaikka. Viidakon lait vaihtuvat rakkauteen ja huolenpitoon, jopa vihollisista. Epätoivo vaihtui toivoksi.

 Ajatuksia

Ihmeellistä miten inhimillisesti todella vaikeiden olosuhteiden keskellä syntyy herätys ja sen seurauksena  jotain todella ihmeellistä. He saivat toivon elämään.  He perustivat orkestereita, järjestivät näytelmiä ja Jumalanpalveluksia. Myös toisten auttaminen tuli normaaliksi. Leiri muuttui ihan täysin. Ihmeellinen tarina siitä, mitä Jeesus ja toivo Jeesuksessa saa aikaan.

 

6 kommenttia:

 1. Onpa tosi kiinnostava kirja. Ihmeellistä, mitä kaikkea Jumala voi tehdä jopa vankileirillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen🙏 Oli kyllä tosi kiinnostava ja mukaansatempaava kirja! Siunausta sinulle☺️

   Poista
 2. Tämäkin vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, kiitos siis esittelystä! Iloa loppukuun lukuhetkiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vaikuttaa mielenkiintoiselta!:) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Kiinnostavalta kuulostava päähenkilö ja toivoa antava tarina. Maailmassa tarvittaisiin nyt kertomuksia herätyksestä ja toivosta vielä tavallista enemmän.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen, niin tarvittaisiin! Kiitos! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle☺️

   Poista

Kesälukemista!

Tein vähän erilaisen postauksen. Ajattelin, kun kesä tulee ja monilla on aikaa lukea, niin tässä 9 kirjasuositusta😊: 1. Tehtävä Somaliassa-...