lauantai 13. huhtikuuta 2024

Ex-muslimi-Naeem Fazal

Löysin tämän kirjan www.reijotelaranta.fi blogista

Perustietoa

-237 sivua

-Kirjailijat Naeem Fazal ja Kitti Murray suom. Johanna Hartikainen

-Kustantaja Päivä Osakeyhtiö

Kirjailijat

Naeem Fazal eli kirjan päähenkilö lähti vuonna 1992 Yhdysvaltoihin. Hänellä ja hänen vaimollaan Ashleyllä on kaksi lasta. Vuonna 2016 Naeem istutti Mosaic seurakunnan Pohjois-Carolinaan, Charlotteen. Hän oli myös mukana perustamassa What if everyone-hanketta. Lisätietoa hänestä saa www.naeemfazal.org

Kitti Murray ja hänen aviomiehensä Bill asuvat pakolaisyhteisössä Georgian Atlantassa. Kitti tykkää lukea ja harrastaa pitkän matkan juoksua. Hän nauttii saadessaan tuoda esiin Jumalan valtavaa rakkautta kirjoittamalla nykyajan sankarien uroteoista. Hän on kirjoittanut mm. Church Behind The Wire.

Päähenkilöt

Naeem, hänen lapsuudenperhe (viisi sisarusta), hänen oma perhe (vaimo ja 2 lasta), monet uskovat jotka ovat olleet merkittävässä roolissa matkan varrella

Aihe

Kirja kertoo Naeem Fazalista, joka syntyi pakistanilaisille vanhemmille Kuwaitissa. Hän muutti Kuwaitista Yhdysvaltoihin. Kirja kertoo, miten Jumala kuljetti Naeemia Persianlahden sodasta Amerikkaan opiskelemaan. Hän oli muslimi, joka tuli uskoon ja myöhemmin hänestä tuli kristillisen seurakunnan pastori.

Ajatuksia

Todella ihmeellinen kirja. Naeem oli muslimi ja hän pyysi Jeesusta näyttämään, onko Hän todellinen. Jeesus ilmestyi hänelle todella ihmeellisellä tavalla. Hän kuvaa tosi rehellisesti uskon elämän haasteita, mutta myös onnistumisia. Kirjassa muistutetaan myös siitä, kuinka kaikilla uskovilla on ns. kaavoja (jotka eivät tule Raamatusta) joiden mukaan asioiden oletetaan menevän. Kirjasta välittyy ihanasti myös se, miten Naeem on tosi perhekeskeinen ja välittää muslimi vanhemmistaankin paljon.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Minustakin tämä oli tosi mielenkiintoinen:)

   Poista
 2. Mistä löydätkin aina niin mielenkiintoisia kirjoja?! Mulla nyt pari äänikirjaa kesken ja pino muitakin, joten ehkä joskus myöhemmin tartun tähän esittelemääsi kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevasta kommentista😊Joskus minulle suositellaan kirjoja, jossain kirjassa mainitaan toinen kirja tai sitten kuulen jossain puheessa. Monesta eri paikasta siis:)

   Poista
 3. Minuakin tämä kirja kiinnosti, mutta kun yritin kerran lukea, en jotenkin tykännyt tuon miehen kirjoitustyylistä. En muista tuntuiko se jotenkin jaarittelevalta vai miltä, mutta en sitten jaksanut jatkaa... En tiedä olisiko pitänyt vain lukea vielä eteenpäin. Olisihan tämä varmasti voinut olla hyvä kirja 😊 Kiva kuulla että sinä tykkäsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se auttaa, että lukeekin vähän vielä eteenpäin. Toisaalta eri ihmisille sopii erilaiset kirjoitustyylit😊 Siunausta sinulle lukuhetkiisi!

   Poista
 4. Aihe on kiinnostava ja todella tärkeä!
  Edellinen kommentti oli mielenkiintoinen myös. Minäkään en pitäisi jaarittelevasta kirjoitustyylistä. 😄
  Kiitos kommentistasi eilen. Postaukseni kolmannessa kuvassa on närhi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Aivan, en tunnistanut kun ei usein näe noin läheltä☺️ Tosi hienoja kuvia oli kyllä😍

   Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa tutustua kirjaan. Itse pidin kyseisestä kirjasta ja en kaikkia kirjoja jaksa lukea (juuri kirjoitustyylin takia). Mutta tosiaan kaikille sopii erilaiset kirjat ja kirjoitustyylit☺️ Kiitos samoin sinulle, mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kesälukemista!

Tein vähän erilaisen postauksen. Ajattelin, kun kesä tulee ja monilla on aikaa lukea, niin tässä 9 kirjasuositusta😊: 1. Tehtävä Somaliassa-...