maanantai 7. marraskuuta 2022

Anna ja Mao Tse-Tungin miehet-Elvi Aho

Perustietoa

-Kustantanut RV-kirjat 1981 (nykyisin Aikamedia Oy)

-230 sivua

-Kirjailija Elvi Aho

Kirjailija

Elvi Aho on syntynyt 20.6.1921 Pielisjärvellä ja kuollut Iisalmessa (20.12.2000). Hän oli oikolukija, freelancetoimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut kirjoja Siipirikko, Siipirikon perilliset ja Anna ja Mao Tse-Tungin miehet. 

Henkilöitä

Päähenkilö on Anna Ekroos. Sivuhenkilöitä ovat Mao Tse-tungin sotilaat, kyläläiset ja Annan sukulaiset. 

Tapahtumapaikka

Annan lapsuus sijoittui Suomeen, jonka jälkeen hän meni Mantšuriaan. Lopussa kirja palaa vielä Suomeen. 

Juoni

Ensin kirjassa kuvataan Annan lapsuutta maalaistalossa. Anna saa näyn Jumalalta kiinalaisista. Hän lähtee yhdessä muiden lähetyssaarnaajien kanssa Kiinaan. Monta lähetyssaarnaajaa kuolee ja ajat muutenkin alkavat olla epävakaat. Muut lähetyssaarnaajat lähtevät maasta, mutta Anna jää Mantšuriaan ainoana ulkomaalaisena. Monta vaarallista tilannetta siellä on, mutta Jumalan varjeleva käsi on Annan yllä. Sotilaat yrittävät monta kertaa tappaa Annan. Siellä on myös kova nälänhätä ja tauteja. Anna on kuitenkin Jumalan lähettämänä siellä ja pystyy auttamaan paikallisia ihmisiä. Hänellä on esimerkiksi vuohi, jonka maitoa hän antaa muille.

Minun ajatukset

Tykkäsin kirjasta todella paljon. Se oli ihanaa lukea, miten Anna kaikissa mahdollisissa tilanteissa turvasi lujasti Jumalaan ja Jumala  vastasi ihmeellisillä tavoilla. Jumala varjeli ja johdatti Annaa. Tämä kirja on mukava lukea ja ei tunnu pakkopullalta. Kannattaa lukea🥰
















2 kommenttia:

  1. Saattaa olla, että olen joskus tämän lukenut, mutta varma en ole. Mutta huomasin tuosta tiedoista, että kirjailija oli Pielisjärveltä, joten hänhän on sitten näiltä seuduilta. Pielisjärvi on nykyisin Lieksaa. En muista koskaan kuulleeni tuosta kirjailijasta, joten täytynee kysyä joltakin täällä, joka voisi tietää jotain hänestä.

    VastaaPoista

Ex-muslimi-Naeem Fazal

Löysin tämän kirjan www.reijotelaranta.fi blogista Perustietoa -237 sivua -Kirjailijat Naeem Fazal ja Kitti Murray suom. Johanna Ha...