lauantai 5. marraskuuta 2022

Uskollinen kuolemaan asti-Herbert Schmidt

Perustietoa

-450 sivua

-Kustantanut Ristin Voitto ry kirjapaino, Tikkurila 1966

-Kirjailija Herbert Schmidt, Ruotsin kielestä suomentanut Lauri Öhrnberg

Henkilöt (Tärkeimpiä)

Päähenkilönä on Veera Kriltšuk, joka nuorena tulee uskoon ja kestää Jumalan voimassa raakaa vainoamista. Veeran isä Vasja Kriltšuk ei ymmärrä Veeran uskoa ollenkaan ja vainoaa häntä. Äiti Oljakaan ei ymmärrä. 

Rukoilijaksi kutsuttu henkilön kautta tulee herätys Rosjankaan. 

Lisäksi on ortodoksisen kirkon pappi Nikolai Dvorjan, joka puhuu ja villitsee uskovia vastaan.

Borislav Nikitin on juoppo, jonka tytär Tatjana ja vaimo Fjodosia kärsii valtavasti. Borislav ei tuo rahaa kotiin, vaan käyttää ne viinaan. 

Tapahtumapaikka

Tapahtumat sijoittuvat Venäjälle. Suurin osa tapahtumista tapahtuivat Rosjankan kylässä. 

Juoni

Kirjan alkulehdistä selviää, että kirja on tositapahtumiin perustuva. 

Rosjankan kylässä ortodoksinen kirkko pitää ihmisiä otteessaan. Raamatun lukeminen on kiellettyä muilta kuin papeilta. Eikä papitkaan sitä oikein lue. Kylään saapuu Rukoilija niminen mies. Hän heittäytyy polvilleen missä tahansa rukoilemaan ihmisten puolesta. Ihmisiä alkaa tulemaan uskoon. Ortodoksisen kirkon pappi Nikolai Dvorjan aloittaa vainoamaan heitä puhuen heitä vastaan ja kehottaen ihmisiä vainoamaan ja ilmiantamaan uskovia. Tapahtumat kärjistyvät, mutta Jumala tekee ihmeellisiä töitä uskovien kautta. 

Kirjailija

Kirjan alkulehdillä kirjailija G. Herbert Schmidt kertoo, että hän on syntynyt Venäjällä. Hän muutti pois Venäjältä nuorena ja löysi Jeesuksen. 1918-vuonna hän aloitti lähetystyön Itä- ja Kaakkois-Euroopassa. Hän oli vangittuna 1940-41 yli kuuden kuukauden ajan.

Minun ajatukset

Vaikka kirja on paksu, se on todella koukuttava ja lukemista on vaikea lopettaa, kun pääsee alkuun. Kirjassa uskovien kohtalo on todella traaginen, mutta toisaalta myös toivoa antava. Se on ihmeellistä, miten he saavat Jumalalta voimaa pysyä uskollisena Hänelle kuolemaan asti. Voimallista on myös se, että he toteuttavat käytännössä Jeesuksen sanoja Luuk. 6:27-28:

27 "Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. 
28 Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä.

Kirjassa myös näkyy ihmeellisesti Jumalan työ; pahimmatkin vainoajat voivat Saulin tavoin kääntyä Jumalan puoleen. Se ei tapahdu kenenkään ihmisen voimassa. Ainoastaan Jumala voi tehdä sen! Suosittelen kirjaa lämpimästi💖




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ex-muslimi-Naeem Fazal

Löysin tämän kirjan www.reijotelaranta.fi blogista Perustietoa -237 sivua -Kirjailijat Naeem Fazal ja Kitti Murray suom. Johanna Ha...