tiistai 8. marraskuuta 2022

Tehtävä Somaliassa-Birger Thureson

 Perustietoa

-Kirjoittaja Birger Thureson, suomentanut Merja Lämsä

-219 sivua

-Kustantaja RV-kirjat,1991

Kirjoittajasta

Birger Thureson on ruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on syntynyt 27.8.1942 Sorselen kunnassa. Päätoimittajana hän on toiminut Evangelii Häroldissa, Norra Västerbottenissa ja Dagenissa.  Hän on kirjoittanut mm. Ristin vaihto, Inkerin Lilja ja Viktor Klimenko:vapaa kasakka kirjat. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Birger_Thureson 

Henkilöt

Päähenkilöt: Tibebu ja Lishan (aviopari) 

Sivuhenkilöitä: heidän sukulaiset ja ystävät, lapset (Emnet ja Rekik, orpopoika (joka asuu heidän kanssa), vankileirillä olleet (sotilaat ja vangit) 

Tapahtumapaikka

Etiopia( Addis Abeba, Kabri Dehar), Somalia, Kenia, Amerikka

Juoni

Tibebu on lääkäri, joka joutuu vankileirille Somaliaan. Tibebu toimii siellä lääkärinä ja rakentaa sinne
jopa kappelin. Hän myös organisoi sinne koulujärjestelmän. Tämä on kaikki Jumalan suurta ihmettä, jossa Tibebu saa olla osallisena. Sillä aikaa, kun Tibebu on vankileirillä Lishan synnyttää heidän toisen lapsensa. Hän ei tiedä, missä Tibebu on. Hän käyttää paljon aikaa etsimiseen mm. Punaisen ristin kautta. Lishan saa Jumalalta voimaa odottaa, vaikka se ei helppoa ole. 

Minun ajatuksia

Olen lukenut kirjan tosi monta kertaa. Se on niin koukuttava ja hyvä kirja. Ihmeellistä on, miten Jumala voi käyttää Tibebua vankileirilläkin. Myös Lishanin kärsivällisyys on esimerkillistä, miten hän Jumalan voimalla jaksaa odottaa Tibebua 10 vuotta. Tämä on ehdottomasti paras kirja, jonka olen lukenut!😍


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesälukemista!

Tein vähän erilaisen postauksen. Ajattelin, kun kesä tulee ja monilla on aikaa lukea, niin tässä 9 kirjasuositusta😊: 1. Tehtävä Somaliassa-...