keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Billy ja Ruth Grahamin elämä

Perustietoa

-365 sivua

-Kustantaja päiväosakeyhtiö, 2015

-Kirjoittaja Hanspeter Nüesch, suom. Merja Pitkänen ja Marja Sevón  

Kirjoittajasta

 Hanspeter Nüesch toimii Campus Crusade For Christ International- järjestön Sveitsin johtajana. Hän on myös Christliches Zeugnis-sanomalehden päätoimittaja. (tiedot kirjan takakannesta)

Tapahtumapaikka

Pääasiallisesti Yhdysvallat (Grahamit asuivat siellä) , mutta Billy matkusti ympäri maailmaa

Henkilöt

Päähenkilöinä Billy ja Ruth Graham ja heidän 5 lasta

Aihe

Kertoo evankelista Billy Grahamin elämästä. Kirjassa tuodaan myös Ruthin osuus Billyn työssä; Hänen tehtävänään oli tukea, rukoilla ja joskus korjata suuntaakin. Tietysti Ruth hoitit lapset ja kodin, kun Billy oli paljon poissa. Kirjassa on paljon valokuvia. Kirja kertoo Billystä ja Ruthista pariskuntana. He olivat omistautuneet avioliitolleen ja asialleen.  (kirjan takakansi)

Ajatuksia

Billy ja Ruth halusivat aina antaa Jumalalle kunnian. Raamattu oli heille molemmille erittäin tärkeä. Ihanaa kirjassa oli myös se, miten he eivät välittäneet siitä, mihin uskontokuntaan ihminen kuuluu. Ainoa, mikä merkitsee on suhde Jeesukseen.💕 Hekin kuuluivat eri uskontokuntiin; Ruth oli presbyteeri ja Billy babtisti. He myös vastustivat jyrkästi rotuerottelua!

 Tässä lainaus kirjasta, jonka Ruth sanoi: " avioitukaa miehen kanssa, johon mukaudutte mielellänne! Jumala räätälöi vaimon sopimaan miehelle, ei päinvastoin" (s. 147). Minusta se oli ihanasti sanottu😍. Kuitenkin Ruth sanoi kyllä vahvasti Billylle mielipiteensä! 😁Sivulla 167 oli Billyn järjestön laatimat periaatteet, joiden avulla palvelisivat nuhteettomasti. Siellä oli esimerkiksi se, että puhutaan aina totta ja ei tuomita muita pastoreita tai seurakuntia yms. Ne olivat kyllä hyvät periaatteet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuorilla palaa- Raymond Davis

Perustietoa -276 sivua -Kirjoittaja Raymond Davis suom. Marja Liljeqvist -Kustantaja RV-paino   Kirjoittajasta Kirjoittaja on ...