torstai 15. kesäkuuta 2023

Raamatun henkilöitä

Perustietoa

 -Vanhan testamentin osuuden kirjoittanut Martin Woodrow, Uuden testamentin E.P.Sanders (suom. Tuomas Nevalinna)

-Kustantaja Kauppiaitten Kustannus Oy

-Alkuperäinen teos 1987

Kirjailija

Martin Woodrowista ei löytynyt oikein tietoa, mutta E.P.Sandersista löytyi. Hän oli amerikkalainen Uuden Testamentin tutkija. Hän syntyi 1937 Texasissa ja kuoli 2022. Opiskelunsa hän suoritti mm.Union Theological Seminaryssa vuosina 1963-1966.

Täällä lisätietoa (englanniksi) : https://en.wikipedia.org/wiki/E._P._Sanders 

Aihe

Kirjassa on 324 elämänkertaa Raamatusta ja 100 muotokuvamaalausta. Nykyaikaisen arkeologian tuella ja tutkimalla Raamatun henkilöiden oletettuja jälkeläisiä on kirjaan tehty mahdollisia Raamatun henkilöiden kuvia.  

Ajatuksia

Tykkään muutenkin lukea elämänkertoja, niin tämä kirja oli todella mielenkiintoinen! Kuvatkin olivat tosi hauskoja, kun mietti että esim. Daavid on saattanut olla juuri tuon näköinen. Kirjassa tosin tehtiin paljon olettamuksia, joista en kaikista ole samaa mieltä. On siis hyvä pitää Raamattua rinnalla ja lukea sieltä kirjassa mainittuja kohtia. Ihanaa, että on kirja, joka kokoaa yhteen ja tiivistää Raamatun henkilöt. Kirjasta myös tulee hyvä muistutus: Ihmiset Raamatussa ei olleet niin kummoisia tai aina toimineet täydellisesti, mutta heillä oli suuri Jumala!💖 

Kirja sopii ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet Raamatun henkilöistä ja haluavat ne samaan paikkaan koottuna. Toki ehkä parempi sellaiselle lukijalle, joka tuntee jo Raamattua vähän enemmän. Silloin osaa arvioida paremmin kirjan olettamuksia. 

 


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta tuo kirja:)

    VastaaPoista
  2. Se oli kyllä mielenkiintoinen. Suosittelen:) Siunausta sinulle!

    VastaaPoista

Ex-muslimi-Naeem Fazal

Löysin tämän kirjan www.reijotelaranta.fi blogista Perustietoa -237 sivua -Kirjailijat Naeem Fazal ja Kitti Murray suom. Johanna Ha...